Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Flere bilder av Kinesisk Kirsebær
Kinesisk Kirsebær

Kinesisk Kirsebær - Prunus tomentosa

Navn Kinesisk Kirsebær
Latinsk navn Prunus tomentosa
Familie Rosefamilien
Herdighetssone
Frøbehandling KS13
Spiselig
Medisinsk
Kjente farer Frø og blader fra slekten inneholder blåsyre. Vær varsom hvis frukt smaker bittert
Bladfellende/Eviggrønn Bladfellende busk
Ytelsesevne 2
Jorddekkende egenskap -
Jordsmonn
Skygge/sol preferanse
Skygge/ Sol toleranse
Fruktbarhet DSF
Frø - 3 stk
Utsolgt

Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.

Bladfellende busk som blir ca 2 meter høy og vid. Bærer frukter med kirsebærsmak som er langt lettere å beskytte mot fugler enn vanlige kirsebær grunnet dens lave vekst. Kan spises rå. Fruktene modnes på sensommeren og blir ca 15 mm store med ett enkelt frø. Bør plukkes når fuglene begynner å vise interesse.

Formering av kinesisk kirsebær

: Lett
: Noe vanskelig
: Svært vanskelig

Frø : 6 uker før stratifisering er over så tilsettes nok vann til å dekke frøene i posen de statifiseres i. Etter 48 timer fjernes overflødig vann. Optimal spiretemperatur ligger på 3-5°c. Kan bruke 18 måneder på å spire.

Avleggere : Enkle avleggere på våren.

Stiklinger : Mykvedstiklinger av planter med kraftig vekst fra vår til tidlig sommer. Hælstiklinger av semimoden vekst i juli og august.